Info

 

Deze website is ontwikkeld door de eerste groep sommeliers die  de volledige cursus in 2008 volgde conform de methode en door AIS Sommeliers

De opleiding was een initiatief van de Italiaanse KvK en werd in totaal 3 maal georganiseerd. In Nederland zijn ongeveer 35 tot 40 sommeliers met specialisatie Italië actief. Zover bekend zijn er maar twee die ook de Nederlandse opleiding van peter Klosse hebben gevolgd. (Academie voor Gastronomie).

In 2008 volgden de eerste sommeliers deze opleiding en al snel werd duidelijk dat er behoefte bestond een vereniging op te richten. Alleen Italiaanse sommeliers met een degelijke opleiding kunnen lid van de Nederlandse Vereniging van Italiaanse Sommeliers (NVIS) worden, gebruik maken van de agenda en actief publiceren via deze website.

Meer info nodig /  inschrijven meldt je aan via ons mailadres info@italia-sommelier.nl 

Wij willen graag meer informatie over de  wijn – wijnbouw  beurzen – over Italiaanse wijnen verzamelen en op de site een plek geven, zelf een bijdrage leveren? Neem contact op! Ook relevante artikelen kunnen worden geplaatst. Mail hiervoor naar ons secretariaat. De redactie beslist of iets geplaatst wordt!

Wij nodigen u ook uit om evenementen te melden via info@italia-sommelier.nl 

 

 

Ed Baten

T 0651 222 009

 

Bestuur / Webmaster NVIS