Italiaanse wijncursus

Naast de Italiaanse wijnopleiding op sommelier niveau zijn er twee andere niveau’s te volgen op dit moment. Allen uiteraard door een erkende sommelier met de Italiaanse opleiding gegeven.  Een kennismakingscursus in de vorm van een 3 tot 4 uur durende programma of een 5 keer 3 uur durende cursus waarin heel.

Er zijn drie sommeliers die regelmatig een cursus verzorgen.

In Haarlem is Gabriele  Salvatore deed zowel de Vinologen opleiding en de Nederlandse en Italiaanse sommelier opleiding en is zeer actief met vooral Italiaanse wijnlessen / proeverijen maar ook met cursussen. Kijk zelf op haar website voor het huidige aanbod www.gabriellesalvatore.nl

Ed Baten in Vught deed de Nederlandse en Italiaanse sommelier opleiding en is meer gericht op import van BIO wijnen en heeft zeer regelmatig Masterclasses wijn en spijs met vooral Italiaanse wijnen in de hoofdrol. Zie www.pura-passione.nl /agenda voor de geplande Masterclasses. Op de website www.bio-wijn.nl kun je eventueel vouchers tegen een gereduceerde prijs inkopen voor deze Masterclasses. Een proeverij thuis kan ook vanaf 10 personen vanaf € 24,50 p.p. excl. reiskosten voor grotere afstanden.

Gastronoom sommelier Josje van Oostrom heeft ook regelmatig proieverijen vooral rond Utrecht. Zij is te bereiken via vino@divinonatura.nl

Interesse? Mail voor informatie/aanmelding naar info@italia-sommelier.nl en vraag contact met een van onze sommeliers.

Uiteraard is de sommelier opleiding die een jaar duurt,  de ultieme opleiding op het gebied van Italiaanse wijnen.  Hiervoor belangstelling? Neem contact met u op en zodra er meer informatie over een startdatum en de nieuwe opzet bekend is, laten wij het u weten.