Italiaanse wijncursus

Naast de Italiaanse wijnopleiding op sommelier niveau zijn er twee andere niveau’s te volgen op dit moment. Allen uiteraard door een erkende sommelier met de Italiaanse opleiding gegeven.  Een kennismakingscursus in de vorm van een 3 tot 4 uur durende programma of een 5 keer 3 uur durende cursus waarin heel.

Er zijn drie sommeliers die regelmatig een cursus verzorgen.

In Haarlem is Gabriele  Salvatore deed zowel de Vinologen opleiding en de Nederlandse en Italiaanse sommelier opleiding en is zeer actief met vooral Italiaanse wijnlessen / proeverijen maar ook met cursussen. Kijk zelf op haar website voor het huidige aanbod www.gabriellesalvatore.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bio-favicom-glas-klein-logo.jpg
Wijnwerken met Biologische wijnen

Ed Baten uit Vught deed zowel de Nederlandse en Italiaanse sommelier opleiding

  • Is meer gericht op import van BIO wijnen en heeft zeer regelmatig Masterclasses wijn en spijs met vooral Italiaanse wijnen in de hoofdrol. Zie www.bio-wijn.nl voor de geplande (of te boeken vanaf personen )
  • Masterclasses. Op de website www.bio-wijn.nl is meer informatie over de Masterclasses te vinden.
  • Een Wijn – Spijs Masterclass – thuis kan vanaf 8 personen voor 6 – 8 of 10 wijnen is een Masterclass Wijn & Spijs te boeken op elk adres is Nederland.

(Of op de boot in Heusden) mail naar info@bio-wijn.nl

————————————————————————————————————————-

NIEUW een beginnersopleiding Italiaanse wijnen!

Bij voldoende deelnemers is ook een beginnersopleiding met algemene wijnkennis – Italiaanse wijnen en wijn/spijs combinatie maken mogelijk. (minimaal 8 personen) 3 x 4 uur beginners cursus.

Vooraf inschrijven – minimaal 8 / 16 personen – kosten p.p. € 220 all incl. – meer info/bel naar 0651 222 009. Inschrijven voor groepen naar: info@italia-sommelier.nl

Bespreek een wens voor cursus met een wijnhandelaar/slijterij in uw omgeving om meer deelnemers te krijgen. Lokaal zelf deelnemers zoeken is vaak effectiever! Wellicht kan de cursus dan in uw regio plaatsvinden. Wij bieden in onderstaande regio’s een ruimte om de cursus te orgamniseren.

  • Locaties – regio Almaar
  • Regio Utrecht – Wijk bij Duurstede
  • Regio Den Bosch
  • Regio Zuid Limburg

Mail: info@italia-sommelier.nl

Gastronoom sommelier Josje van Oostrom heeft ook regelmatig proeverijen met natuurwijnen als onderwerp, vooral rond Utrecht. Zij is te bereiken via vino@divinonatura.nl

Interesse? Mail voor informatie/aanmelding naar info@italia-sommelier.nl en vraag contact met een van onze sommeliers.

Sommelier opleiding Italiaanse wijnen

Uiteraard is de sommelier opleiding die een jaar duurt,  de ultieme opleiding op het gebied van Italiaanse wijnen.  Hiervoor belangstelling? Helaas is dit al jaren niet meer mogelijk geweest. Nieuwe initiatieven zijn in de maak. Interesse? Meld je aan met een mail naar info@italia-sommelier.nl of app 0651222009 ook voor meer info.

Ed Baten

Voorzitter NVIS