Aanstaande evenementen
Datum | Naam | Locatie | Omschrijving |
---|
Eerdere evenementen
Datum | Naam | Locatie | Omschrijving |
---|---|---|---|
Wijncursus -Italiaanse-sommelier! | Db’s ,CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht | Giro d’Italia met Josje van Oostrom als sommelier van dienst!Mijn ontdekkingstocht begon ruim 25 jaar geleden en duurt nog steeds voort. In 2006 heb ik de eerste AIS Sommelier gevolgd en in deze passie neem ik je graag mee. Zou je wel meer willen weten van de Italiaanse Vino maar je weet niet waar te beginnen? Wil je graag zo puur en authentiek mogelijke wijnen leren kennen en proeven? Dan is dit de cursus voor jou! Reis in 7 weken mee door Italië en leer de belangrijkste wijngebieden en wijndruiven kennen aan de hand van een unieke selectie wijnen. Waarom Italië? Als je nieuwsgierig bent aangelegd, je houd van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland! Er is een zee aan verschillende wijndruiven, de regelmatig voorkomende zijn er al meer dan 350!
Je kunt kiezen: Live meedoen op locatie November: 9, 16, 23, 30 December: 7, 14e, 21e Dinsdagavonden van 19.45 uur tot 22.15 uur Uiteraard is er maar plek voor beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij!Min. Aantal 10 – max. 15 personenInvestering: €328,10 ex BTW / prijs incl. BTW: €397 inclusief proefwijnen, circa 6 per avond.Waar: Db’s ,CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur. Klik hier om je aan te melden! https://www.divinonatura.nl/shop/cursussen/giro-ditalia-een-natuurwijn-ronde-door-de-laars/ Of volg de cursus live online ( eventueel) in je eigen tempo. Kijk en proef thuis alle wijnen. Ik stuur je ze op. Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij! |
|
Natuurwijnen diverse cursussen | Op de pagina https://italia-sommelier.nl/italiaanse-natuurwijn/ Zijn diverse cursussen en data te vinden. Uitvoering door Sommelier Josje van Oostrom zie ook www.divinonatura.nl |
||
Masterclass wijn & Spijs | Regio Den Bosch | Data Masterclass wijn en spijs (6 of 10 wijnen) t/m December locaties Den Bosch Zaterdag 5 September 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen) Zondag 6 September 14 tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen) Zaterdag 3 Oktober 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen) Zondag 4 Oktober 14 tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen) Zaterdag 7 November 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen) Zondag 8 November 14 tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen) Zaterdag 12 December 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen) Zondag 13 December tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen) Belangrijk
Meer weten: bel of Whatsapp naar 0651222009 |
|
Masterclass over Italiaanse Natuurwijnen | Wat zijn dat, en wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en natuur(lijke) wijnen? Maak o.a. kennis met wijn gemaakt zonder toegevoegde sulfieten, en ik licht een tipje van de sluier op over Oranje wijn.
Wat leer je vandaag: Je leert de verschillen tussen conventionele, biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wat zijn de verschillen in hoe ze worden gemaakt, wat er wel en niet in kan zitten/ toegevoegd (buiten vergist druivensap…), gezondheids- en milieuvoordelen. Aan de hand van een wijndruif, de nobele Fiano druif uit het Zuiden (Campania voornamelijk) laat ik je ook de verschillende methoden proeven. Het zal interessant zijn om te ontdekken of je de verschillen ook daadwerkelijk proeft. Diezelfde Fiano druif laat ik ook proeven in een Oranje variant, kortom met langere schilweking. Dus je leert & proeft meteen hoe dat smaakt en hoe totaal anders dat is dan een ‘gewone’ witte wijn. Bij de lunch ontdek je hoe een Oranje wijn kan combineren met mooie groente gerechten. Je leert door te proeven wat het effect is van sulfiet op een wijn. Je proeft van dezelfde wijndruiven en wijnmaker een wijn gemaakt met toegevoegde sulfiet en zonder toegevoegde sulfiet- dit doen we zowel met een witte als met een rode wijn. Je leert ook dat het een fabeltje is om sulfiet nodig te hebben voor de langere houdbaarheid: ik laat je twee rose’s /rosati proeven van twee verschillende jaargangen (waarvan de ene uiteraard zeker wat jaren ouder) van de zelfde wijnmaker, beide zonder toegevoegde sulfieten. Tussen de middag genieten we van een heerlijke vegetarische 3-gangen lunch! En kijken ook hoe de wijn hierbij smaakt & past. ?Je proeft zeker 12-14 wijnen, waarvan een paar bio en bd, de meeste zijn natuurwijn. Deze zijn van een hogere prijscategorie (tussen €17 en €25 ongeveer) Een aantal van de wijnen zijn direct te koop of te bestellen. Wanneer: Zaterdag 16 februari, van 10.30 uur tot 17.30 uur Waar: Kantien, Ravellaan 96, Utrecht Prijs nu: €97,- p.p. inclusief 3 gangen vegetarische lunch & proefwijnen Aantal deelnemers: min. 10- max. 16 personen Aanmelding: stuur een mail naar vino@divinonatura.nl of ga direct naar de webshop: http://www.divinonatura.com/product/masterclass-italiaanse-natuurwijnen/ |
||
Masterclass Asperges | Vught | Asperges en wijn , een geweldige combinatie, mits de juiste wijn bij het juiste gerecht.Passende wijn-spijs combinaties proeven. De bekende varianten maar wat dacht u van asperges op Italiaanse wijze b.v. met risotto, of in de omelet, in de wok, op Indische wijze klaargemaakt. 10 x aspergus van laag tot hoog smaakprofiel met de passende wijnen! Data: 21 April de eerste Asperges proeverij, bij veel aanmeldingen gaan we deze een aantal keren herhalen. Wellicht ook weer bij de Aspergeboer. Dus snel reageren als je mee wilt doen.( Minimaal 12 deelnemers) Locatie: Bij Asperge boerderij Te Braak Achterstraat 14, in Cromvoirt of een van onze vaste proeflocaties in Rosmalen, Den Bosch en Vught) Aanvang: 19 uur tot 21 uur (met uitloop mogelijkheid) Proef: 10 wijnen en passende asperge een alegoté uit Roemenië (BIO), een Grechetto uit Umbrië en natuurlijk de pinot Blanc en gris uit de Elzas (allen BIO wijnen). Al eens kennis gemaakt met een Gewurztraminer? Of een combinatie met een Pouilly fumee? Kom het eens proeven. Leer waarop u moet letten bij het maken van smaak combinaties! Een heerlijke ontdekkingsreis , 2 tot 2 1/2 uur lang genieten . Presentatie door: Ed Baten Gastronoom sommelier (NL en Italiaans) Kosten: € 24,50 p.p. , contant te betalen voor start van de proeverij of gebruik een Groupon voucher. Vaste klanten www.bio-wijn.nl hebben een extra korting op de entree van 10% log in op deze website Schrijf in: door invulling van onderstaand formulier. Via de digitale weg, stuur een mail naar info@pura-passione.nl Bevestiging: De inschrijving wordt altijd via de mail bevestigd, veranderen/afzeggen kan tot 48 uur voor de proeverij! |
|
Wijnbeurs Noord Italiaanse wijnen voor importeurs | Kasteel Maurick Vught | zie bericht op voorpagina | |
Giro d'Italia 1(let op 4 data) | Haarlem | ||
High Wine | regio den Bosch | Met medewerking van Marjolein Janssen die voor de hapjes zorgt en Sommelier Ed Baten die voor de 10 te proeven wijnen zorgt, natuurlijk passend bij de gerechten. Inschrijven kan zover er plaatsen zijn (Max 20) Kosten € 24,50 te voldoen bij de proeverij. Meldt aan via mail naar info@sommelier-italia.nl |
|
Amarone reis 2016 | Valpolicella | ||
Amarone della Valpolicella reis (4 dagen) | Valpolicella bij Verona | Met bezoek aan een aantal top Amarone huizen. o.a. Rizzardi di dit jaar de prijs van beste rode wijn van Italie heeft gekregen en op de laatste dag proeverij en diner bij Allegrini een absoluut tophuis. Meer weten, op de hoogte gehouden worden. Mail naar info@italia-sommelier.nl Data volgen nog |
|
Zuid Italië proeverij | db studio Utrecht 14.30 - 17.30 uur | ||
Wijn-spijs cursus voor beginners | D\\\'n Bol, marktveld 18 Vught | Cursus duurt 5 avonden en wordt op de donderdagavond gehouden van 19 tot 22 uur in Vught. U leert wijnen proeven en de basis over wijnbouw, beoordelen volgens het model van Peter Klosse en het aromawiel gebruiken. 50 wijnen proeven waarvan vele BIO wijnen. Direct contact via info@pura-passione.nl of 0651222009 |
|
Valentino diner | Vaals, Italiaans restaurant Schatull | ||
Gustare evenement met en door NVIS sommeliers | Amsterdam | ||
wijnproeverij | Nieuwe kerk Haarlem | info@gabriellesalvatore.nl | |
18.30-21.00 les met diner:: Hete bliksems!, wijnen uit warme gebieden, € | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
18.30-21.00 les met diner:: Wijnen op zandgrond, € 39 | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
18.30-21.00 les met diner: Wijnen langs de rivieren, € 39 | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
18.30-21.00 les met diner: Wijnen van de vulkaan, € 49 | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
18.30-21.00 les met diner: Wijnen van de kou , € 39 | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
19.30-21.00 geografie: Noord-west: Land van Nebbiolo | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
VinItaly 2012 | Verona | ||
Wijnproeverij Cristoforo Basciano Lugurië en Toscane | Hernen, Dorpstraat 20 (nabij Nijmegen) 20.30 uur | ||
Italiaanse vakdag (Professionals) 12 - 18 uur | Kookfabriek Amsterdam | ||
I vini del Vulcano - Barbara Summa | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
Dolcezze d’ inverno - Barbara Summa | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
I vini del Monferrato - Barbara Summa | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
Masterclass Moscato e Barbera d’ Asti | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
I vini della Langhe - Barbara Summa | Amsterdam | Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com | |
Italiaanse dagen | Perron 3, Rosmalen | ||
Italiaanse dagen | Perron 3, Rosmalen | ||
Italiaanse dagen | Perron 3, Rosmalen | ||
Nieuwe wijnen uit Liguria proeven | Locatie Elzendweg 21 Bergharen | ||
Basiscursus met diner (dag 3) | Amsterdam | €145 met 3 diners contact | |
Basiscursus met diner (dag 2) | Amsterdam | €145 met 3 diners contact | |
Krachtig Wit uit het Zuiden | Amsterdam | €39 met hapjes contact |
|
Wijnen met Sangiovese druif (Toscana, Umbria) | Amsterdam | €45 met hapjes contact |
|
Basiscursus met diner (dag 1) | Amsterdam | €145 met 3 diners contact | |
Wijnen van de vulkaan | Amsterdam | €39 met hapjes contact | |
Basiscursus met diner | Amsterdam | €145 met 3 diners contact | |
Basiscursus | Amsterdam | ||
Basiscursus met diner | Amsterdam | €145 met 3 diners | |
VinItaly | Verona | ||
Basiscursus | Amsterdam | ||
VinItaly | Verona | ||
VinItaly | Verona | ||
VinItaly | Verona | ||
VinItaly | Verona | ||
Inleiding en proeftechniek | Amsterdam | €39 met hapjes | |
Basiscursus met diner | Amsterdam | €145 met 3 diners | |
Basiscursus | Amsterdam | ||
Basiscursus | Amsterdam | ||
Basiscursus | Amsterdam | ||
Wijn Spijs cursus | Oss | ||
Wijn Spijs cursus | Oss | ||
Wijn Spijs cursus | Oss |
Agendapunt toevoegen? Neem contact op via info@italia-sommelier.nl