Samen met de Stichting Europa Culinair organiseert Culinair Italië namens ICIF een wedstrijd voor koks (sous-chefs en opkomende chefs) en (opkomende) sommeliers die een passie hebben voor de Italiaanse eetcultuur. Kok en sommelier melden zich als team aan (zie inschrijfformulier BBB). De zes meest gemotiveerde teams nemen deel aan de wedstrijd op 1 februari 2011 tijdens de horecavakbeurs BBB/EFFF in Maastricht. Iedere kok bereidt óf een vleespasta en een vishoofdgerecht of een vispasta en een vleeshoofdgerecht. De koks ontvangen de ingrediëntenlijsten anderhalf uur voor het begin van de wedstrijd. De sommeliers krijgen om 13.00 uur de wijnlijst, bestaande uit 10 witte wijnen en 10 rode wijnen. Hij/zij moet bepalen welke wijnen het beste bij de twee gerechten passen. De uitleg over de keuzes aan de professionele jury leden door de kok en (opkomende) sommelier gebeurt in het Engels (middelbaar niveau).
Het winnende koppel krijgt aangeboden een 6 daagse reis naar en een opleiding aan het ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners) in Italië.
* Koppels melden om 11:30 uur
* Loting 11:45 uur
* Bestudering ingredientenlijst 12:00 uur
* Overhandeging wijnlijst aan (opkomend) sommelier 13:00 uur
* Start M&P 14:00 uur
* Aanvang presentatie gerechten aan de jury vanaf 15:00 uur.
* Opruimen 17:00 uur
* Prijsuitreiking 17:15 tot 18:00 uur