Agenda

Aanstaande evenementen

DatumNaamLocatieOmschrijving

Eerdere evenementen

DatumNaamLocatieOmschrijving
6 november 2021 19:00 Wijncursus -Italiaanse-sommelier! Db’s ,CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht

Giro d’Italia met Josje van Oostrom als sommelier van dienst!


Mijn ontdekkingstocht begon ruim 25 jaar geleden en duurt nog steeds voort. In 2006 heb ik de eerste AIS Sommelier gevolgd en in deze passie neem ik je graag mee. Zou je wel meer willen weten van de Italiaanse Vino maar je weet niet waar te beginnen? Wil je graag zo puur en authentiek mogelijke wijnen leren kennen en proeven? Dan is dit de cursus voor jou! Reis in 7 weken mee door Italië en leer de belangrijkste wijngebieden en wijndruiven kennen aan de hand van een unieke selectie wijnen.

Waarom Italië? Als je nieuwsgierig bent aangelegd,  je houd van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland! Er is een zee aan verschillende wijndruiven, de regelmatig voorkomende zijn er al meer dan 350!

 • Je maakt kennis met een unieke selectie vini naturali uit de diverse Italiaanse streken wat betekent dat je ontdekt hoe natuurwijnen smaken, en welke wijndruiven het meest interessant zijn.

 • Je ontdekt de belangrijkste wijngebieden en  wijndruiven zodat  je originele keuzes  kunt maken en meer variatie mogelijkheden hebt.

 • Je ontdekt ‘nieuwe’ smaaksensaties wat betekent dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan in combineren met eten en wat het beste bij jouw smaak past.

 • Je maakt een verschil in de wereld doordat je nieuwe keuzes kan maken die beter voor de natuur en voor (je eigen dan wel andermans) gezondheid zijn.

 • Je leert dat er ook natuurwijnen zijn die net als ‘gewone’ wijn smaken, zonder‘ afwijkingen ‘ als dat jouw voorkeur of die van je gasten is.

 • Je ontdekt dat natuurwijn lichter verteerbaar is wat betekent dat het anders aanvoelt in je lijf en het prettiger voelt.

 • Je proeft hoe wijn zonder toegevoegd of minimaal sulfiet smaakt zodat als je allergisch bent en/of gevoelig  je ook weer kan genieten.


Je kunt kiezen:

Live meedoen op locatie

November: 9, 16, 23, 30
December: 7, 14e, 21e

Dinsdagavonden van 19.45 uur tot 22.15 uur
Uiteraard is er maar plek voor beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij!

Min. Aantal 10 – max. 15 personen

Investering: €328,10 ex BTW / prijs incl. BTW: €397  inclusief proefwijnen, circa 6 per avond.


Waar:  Db’s ,CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht

Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.

Klik hier om je aan te melden!

https://www.divinonatura.nl/shop/cursussen/giro-ditalia-een-natuurwijn-ronde-door-de-laars/

Of volg de cursus live online ( eventueel) in je eigen tempo. Kijk en proef thuis alle wijnen. Ik stuur je ze op. Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij!
31 augustus 2021 0:00 Natuurwijnen diverse cursussen Op de pagina https://italia-sommelier.nl/italiaanse-natuurwijn/  

Zijn diverse cursussen en data te vinden. Uitvoering door Sommelier Josje van Oostrom  zie ook www.divinonatura.nl 
15 augustus 2020 17:01 Masterclass wijn & Spijs Regio Den Bosch Data Masterclass wijn en spijs  (6 of 10 wijnen) t/m December locaties Den Bosch

Zaterdag  5 September 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen)

Zondag   6 September 14 tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen)

Zaterdag  3 Oktober 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen)

Zondag  4 Oktober 14 tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen)

Zaterdag  7 November 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen)

Zondag  8 November 14 tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen)

Zaterdag  12 December 19.00 tot 21 (6 wijnen) of 22 uur (10 wijnen)

Zondag 13 December tot 16 uur (6 wijnen) of 17 uur (10 wijnen)

 

Belangrijk

 • Aanmelden via mail naar info@pura-passione.nl 6 of 10 wijnen ( € 24,50 voor 6 wijnen of € 34,50 p.p.voor 10 wijnen met passende hapjes met vooral Italiaanse wijnen) bel voor info 0651 222 009

 • Extra personen aanmelden - minimaal een week voor de masterclass, daarna bellen. Kan ook via de mail en dan aantal personen - datum - 6 of 10 wijnen doorgeven. Betaal via envelop bij binnenkomst of koop voucher.

 • Voucher kopen - kan ook op onze website www.bio-wijn.nl een voucher is minimaal een jaar geldig en kan verlengd worden mits de sommelier toestemt (tijdig contact opnemen) Prijsverhogingen zijn dan niet van toepassing en je krijgt voorang op de inschrijflijst.

 • Aanmelden.- voor een datumkeuze via bovenstaand mailadres. Ook zelf een proeverij op locatie in NL organiseren kan. Neem contact op voor masterclass thuis vanaf 10 personen of ga zelfstandig proeven met een proefdoos, zie www.bio-wijn.nlMeer weten: bel of Whatsapp naar 0651222009
16 februari 2019 10:30 Masterclass over Italiaanse Natuurwijnen Wat zijn dat, en wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en natuur(lijke) wijnen? Maak o.a. kennis met wijn gemaakt zonder toegevoegde sulfieten, en ik licht een tipje van de sluier op over Oranje wijn.

 1. Hou je van Italiaanse wijn & ben je nieuwsgierig?

 2. Geniet je graag, maar wel bewust?

 3. Droom jij ook van een wereld die schoner en gezonder is? En wil je daar zelf het liefst aan bijdragen in elk geval met je keuzes?

 4. Wellicht koop je meestal bio, maar vraag je ja af hoe dat nou zit met biodynamische wijn en natuur wijn?


Wat leer je vandaag:
Je leert de verschillen tussen conventionele, biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wat zijn de verschillen in hoe ze worden gemaakt, wat er wel en niet in kan zitten/ toegevoegd (buiten vergist druivensap…), gezondheids- en milieuvoordelen.
Aan de hand van een wijndruif, de nobele Fiano druif uit het Zuiden (Campania voornamelijk) laat ik je ook de verschillende methoden proeven. Het zal interessant zijn om te ontdekken of je de verschillen ook daadwerkelijk proeft.
Diezelfde Fiano druif laat ik ook proeven in een Oranje variant, kortom met langere schilweking. Dus je leert & proeft meteen hoe dat smaakt en hoe totaal anders dat is dan een ‘gewone’ witte wijn.

Bij de lunch ontdek je hoe een Oranje wijn kan combineren met mooie groente gerechten. Je leert door te proeven wat het effect is van sulfiet op een wijn. Je proeft van dezelfde wijndruiven en wijnmaker een wijn gemaakt met toegevoegde sulfiet en zonder toegevoegde sulfiet- dit doen we zowel met een witte als met een rode wijn.
Je leert ook dat het een fabeltje is om sulfiet nodig te hebben voor de langere houdbaarheid: ik laat je twee rose’s /rosati proeven van twee verschillende jaargangen (waarvan de ene uiteraard zeker wat jaren ouder) van de zelfde wijnmaker, beide zonder toegevoegde sulfieten.

Tussen de middag genieten we van een heerlijke vegetarische 3-gangen lunch!
En kijken ook hoe de wijn hierbij smaakt & past. ?Je proeft zeker 12-14 wijnen, waarvan een paar bio en bd, de meeste zijn natuurwijn. Deze zijn van een hogere prijscategorie (tussen €17 en €25 ongeveer)
Een aantal van de wijnen zijn direct te koop of te bestellen.

Wanneer: Zaterdag 16 februari, van 10.30 uur tot 17.30 uur
Waar: Kantien, Ravellaan 96, Utrecht
Prijs nu: €97,- p.p. inclusief 3 gangen vegetarische lunch & proefwijnen
Aantal deelnemers: min. 10- max. 16 personen
Aanmelding: stuur een mail naar vino@divinonatura.nl of ga direct naar de webshop: http://www.divinonatura.com/product/masterclass-italiaanse-natuurwijnen/

 
21 april 2018 19:00 Masterclass Asperges Vught


Asperges en wijn , een geweldige combinatie, mits de juiste wijn bij het juiste gerecht.


Passende wijn-spijs combinaties proeven. De bekende varianten maar wat dacht u van asperges op Italiaanse wijze b.v. met risotto, of in de omelet, in de wok, op Indische wijze klaargemaakt. 10 x aspergus van laag tot hoog smaakprofiel met de passende wijnen!

Data:  21 April de eerste Asperges proeverij, bij veel aanmeldingen gaan we deze een aantal keren herhalen. Wellicht ook weer bij de Aspergeboer. Dus snel reageren als je mee wilt doen.( Minimaal 12 deelnemers)

Locatie: Bij Asperge boerderij Te Braak Achterstraat 14, in Cromvoirt of een van onze vaste proeflocaties in Rosmalen, Den Bosch en Vught)

Aanvang: 19 uur tot 21 uur (met uitloop mogelijkheid)

Proef: 10 wijnen en passende asperge een alegoté uit Roemenië (BIO), een Grechetto uit Umbrië en natuurlijk de pinot Blanc en gris uit de Elzas (allen BIO wijnen). Al eens kennis gemaakt met een Gewurztraminer? Of een combinatie met een Pouilly fumee? Kom het eens proeven. Leer waarop u moet letten bij het maken van smaak combinaties! Een heerlijke ontdekkingsreis , 2  tot 2 1/2 uur lang genieten .

Presentatie door: Ed Baten Gastronoom sommelier (NL en Italiaans)

Kosten: € 24,50 p.p. , contant te betalen voor start van de proeverij of gebruik een Groupon voucher. Vaste klanten www.bio-wijn.nl hebben een extra korting op de entree van 10% log in op deze website

Schrijf in: door invulling van onderstaand formulier. Via de digitale weg, stuur een mail naar info@pura-passione.nl

Bevestiging: De inschrijving wordt altijd via de mail bevestigd, veranderen/afzeggen kan tot 48 uur voor de proeverij!

 
19 februari 2018 10:00 Wijnbeurs Noord Italiaanse wijnen voor importeurs Kasteel Maurick Vught  zie bericht op voorpagina
18 januari 2018 19:00 Giro d'Italia 1(let op 4 data) Haarlem
12 januari 2018 19:00 High Wine regio den Bosch Met medewerking van Marjolein Janssen die voor de hapjes zorgt en Sommelier Ed Baten die voor de 10 te proeven wijnen zorgt, natuurlijk passend bij de gerechten.

Inschrijven kan zover er plaatsen zijn (Max 20)

Kosten € 24,50 te voldoen bij de proeverij.

Meldt aan via mail naar info@sommelier-italia.nl
14 oktober 2016 0:00 Amarone reis 2016 Valpolicella
1 september 2014 0:00 Amarone della Valpolicella reis (4 dagen) Valpolicella bij Verona Met bezoek aan een aantal top Amarone huizen. o.a. Rizzardi di dit jaar de prijs van beste rode wijn van Italie heeft gekregen en op de laatste dag proeverij en diner bij Allegrini een absoluut tophuis. Meer weten, op de hoogte gehouden worden. Mail naar info@italia-sommelier.nl 

Data volgen nog
23 februari 2014 14:30 Zuid Italië proeverij db studio Utrecht 14.30 - 17.30 uur
20 februari 2014 19:00 Wijn-spijs cursus voor beginners D\\\'n Bol, marktveld 18 Vught Cursus duurt 5 avonden en wordt op de donderdagavond gehouden van 19 tot 22 uur in Vught.

U leert wijnen proeven en de basis over wijnbouw, beoordelen volgens het model van Peter Klosse en het aromawiel gebruiken. 50 wijnen proeven waarvan vele BIO wijnen. Direct contact via info@pura-passione.nl of 0651222009
14 februari 2014 17:00 Valentino diner Vaals, Italiaans restaurant Schatull
9 november 2013 10:00 Gustare evenement met en door NVIS sommeliers Amsterdam
13 oktober 2013 17:01 wijnproeverij Nieuwe kerk Haarlem info@gabriellesalvatore.nl
26 juni 2012 14:09 18.30-21.00 les met diner:: Hete bliksems!, wijnen uit warme gebieden, € Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
12 juni 2012 14:08 18.30-21.00 les met diner:: Wijnen op zandgrond, € 39 Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
28 mei 2012 14:08 18.30-21.00 les met diner: Wijnen langs de rivieren, € 39 Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
8 mei 2012 14:07 18.30-21.00 les met diner: Wijnen van de vulkaan, € 49 Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
17 april 2012 14:06 18.30-21.00 les met diner: Wijnen van de kou , € 39 Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
4 april 2012 13:57 19.30-21.00 geografie: Noord-west: Land van Nebbiolo Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
24 maart 2012 15:02 VinItaly 2012 Verona
24 maart 2012 9:47 Wijnproeverij Cristoforo Basciano Lugurië en Toscane Hernen, Dorpstraat 20 (nabij Nijmegen) 20.30 uur
19 maart 2012 12:00 Italiaanse vakdag (Professionals) 12 - 18 uur Kookfabriek Amsterdam
12 december 2011 18:00 I vini del Vulcano - Barbara Summa Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
11 december 2011 18:19 Dolcezze d’ inverno - Barbara Summa Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
2 december 2011 18:00 I vini del Monferrato - Barbara Summa Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
25 november 2011 19:30 Masterclass Moscato e Barbera d’ Asti Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
18 november 2011 19:30 I vini della Langhe - Barbara Summa Amsterdam Voor informatie mail: barbara@madrelingua.com
23 oktober 2011 11:00 Italiaanse dagen Perron 3, Rosmalen
22 oktober 2011 12:00 Italiaanse dagen Perron 3, Rosmalen
21 oktober 2011 19:30 Italiaanse dagen Perron 3, Rosmalen
18 september 2011 14:00 Nieuwe wijnen uit Liguria proeven Locatie Elzendweg 21 Bergharen
15 juni 2011 17:30 Basiscursus met diner (dag 3) Amsterdam €145 met 3 diners contact
1 juni 2011 17:30 Basiscursus met diner (dag 2) Amsterdam €145 met 3 diners contact
29 mei 2011 17:30 Krachtig Wit uit het Zuiden Amsterdam €39 met hapjes contact

22 mei 2011 17:30 Wijnen met Sangiovese druif (Toscana, Umbria) Amsterdam €45 met hapjes contact
18 mei 2011 17:30 Basiscursus met diner (dag 1) Amsterdam €145 met 3 diners contact
15 mei 2011 17:30 Wijnen van de vulkaan Amsterdam €39 met hapjes contact
27 april 2011 17:30 Basiscursus met diner Amsterdam €145 met 3 diners contact
24 april 2011 17:30 Basiscursus Amsterdam
13 april 2011 17:30 Basiscursus met diner Amsterdam €145 met 3 diners
11 april 2011 9:00 VinItaly Verona
10 april 2011 17:30 Basiscursus Amsterdam
10 april 2011 9:00 VinItaly Verona
9 april 2011 9:00 VinItaly Verona
8 april 2011 9:00 VinItaly Verona
7 april 2011 9:00 VinItaly Verona
3 april 2011 17:30 Inleiding en proeftechniek Amsterdam €39 met hapjes
30 maart 2011 17:30 Basiscursus met diner Amsterdam €145 met 3 diners
27 maart 2011 17:30 Basiscursus Amsterdam
20 maart 2011 17:30 Basiscursus Amsterdam
19 maart 2011 17:30 Basiscursus Amsterdam
15 maart 2011 19:30 Wijn Spijs cursus Oss
1 maart 2011 19:30 Wijn Spijs cursus Oss
22 februari 2011 19:30 Wijn Spijs cursus Oss

Agendapunt toevoegen? Neem contact op via info@italia-sommelier.nl