Giro d’Italia leer Italiaanse wijnen kennen

Wijncursus -Italiaanse-sommelier!

Giro d’Italia met Josje van Oostrom als sommelier van dienst!

Mijn ontdekkingstocht begon ruim 25 jaar geleden en duurt nog steeds voort. In 2006 heb ik de eerste AIS Sommelier gevolgd en in deze passie neem ik je graag mee. Zou je wel meer willen weten van de Italiaanse Vino maar je weet niet waar te beginnen? Wil je graag zo puur en authentiek mogelijke wijnen leren kennen en proeven? Dan is dit de cursus voor jou! Reis in 7 weken mee door Italië en leer de belangrijkste wijngebieden en wijndruiven kennen aan de hand van een unieke selectie wijnen.

Waarom Italië? Als je nieuwsgierig bent aangelegd,  je houd van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland! Er is een zee aan verschillende wijndruiven, de regelmatig voorkomende zijn er al meer dan 350!

  • Je maakt kennis met een unieke selectie vini naturali uit de diverse Italiaanse streken wat betekent dat je ontdekt hoe natuurwijnen smaken, en welke wijndruiven het meest interessant zijn.
  • Je ontdekt de belangrijkste wijngebieden en  wijndruiven zodat  je originele keuzes  kunt maken en meer variatie mogelijkheden hebt.
  • Je ontdekt ‘nieuwe’ smaaksensaties wat betekent dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan in combineren met eten en wat het beste bij jouw smaak past.
  • Je maakt een verschil in de wereld doordat je nieuwe keuzes kan maken die beter voor de natuur en voor (je eigen dan wel andermans) gezondheid zijn.
  • Je leert dat er ook natuurwijnen zijn die net als ‘gewone’ wijn smaken, zonder‘ afwijkingen ‘ als dat jouw voorkeur of die van je gasten is. 
  • Je ontdekt dat natuurwijn lichter verteerbaar is wat betekent dat het anders aanvoelt in je lijf en het prettiger voelt.
  • Je proeft hoe wijn zonder toegevoegd of minimaal sulfiet smaakt zodat als je allergisch bent en/of gevoelig  je ook weer kan genieten.

Je kunt kiezen:

Live meedoen op locatie

November: 9, 16, 23, 30
December: 7, 14e, 21e

Dinsdagavonden van 19.45 uur tot 22.15 uur

Uiteraard is er maar plek voor beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij! Min. Aantal 10 – max. 15 personen

Investering: €328,10 ex BTW / prijs incl. BTW: €397  inclusief proefwijnen, circa 6 per avond.

Waar:  Db’s ,CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht

Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.

Klik hier om je aan te melden!

https://www.divinonatura.nl/shop/cursussen/giro-ditalia-een-natuurwijn-ronde-door-de-laars/

Of volg de cursus live online ( eventueel) in je eigen tempo. Kijk en proef thuis alle wijnen. Ik stuur je ze op. 

Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij!