Moscato d’Asti proeverij wo 26 oktober Barbizon

Moscato d’Asti: meer dan een Italiaanse dessertwijn

Op woensdag 26 oktober 2011 organiseren de ” Produttori Moscato d’Asti” een wijnproeverij in het Amsterdamse NH Hotel Barbizon Palace. Onze collega Barbara Summa is de contactpersoon voor dit evenement. Tijdens de proeverij staat Moscato d’Asti centraal. Daarnaast wordt door ongeveer 20 producenten uit Piemonte een breed scala aan karakteristieke wijnen aangeboden. Van Barbaresco DOCG, Barbera d’Asti DOCG, Barbera del Monferrato DOC, Barolo DOCG, Dolcetto d’Alba DOC, Loazzolo DOC tot Langhe Favorita DOC, de aanwezige wijnboeren zullen de wijnen in klein gezelschap graag mondeling toelichten.

Tijdens de wijnproeverij serveren de  Produttori Moscato d’Asti verschillende culinaire specialiteiten uit Piemonte. Onder leiding van chef de cuisine Christopher Naylor, verzorgt de keukenbrigade van restaurant Vermeer een aantal hapjes die de unieke smaak en grote diversiteit van wijnen uit Piemonte ongetwijfeld tot hun recht zullen doen komen.

De afgelopen jaren is de belangstelling voor Italiaanse wijnen zienderogen gestegen. Vooral mousserende wijnen zijn ongekend populair. Moscato d’Asti is een (licht) koolzuurhoudende, zoet alcoholische wijn die in Italië vooral als dessertwijn en ’s middags wordt gedronken. Behalve ter afsluiting van feestelijke etentjes en overdag, is Moscato d’Asti erg populair op feestjes. Het frisse, geurige, bruisende karakter, en een beduidend lager alcoholpercentage maken Moscato d’Asti uitermate geschikt voor alle momenten van de dag, maar ook tot de perfecte wijn voor de beginnende wijnliefhebber.

Moscato d’Asti wordt aan de voeten van de Alpen al minstens sinds de middeleeuwen gemaakt. Van oudsher produceerden wijnboeren de zoet geurende, goudgele mousserende wijn zelfs vooral voor eigen consumptie.

Moscato d’Asti wordt gemaakt van druiven die afstammen van het antieke druivenras moscato bianco. De moscato ofwel muskaatdruif is één van ’s werelds oudste, meest delicate en geurige druivenrassen. De zoet geurende muskaatdruif oefent een grote aantrekkingskracht uit op bijen; al in de klassieke oudheid is de druif omgedoopt tot ‘druif van de bijen’ oftewel vinus apianus.

Informatie

Plaats :           NH Hotel Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

Datum:           Woensdag 26 oktober 2011

Tijd:                16:00 – 21:00 uur

R.S.V.P. voor 25 oktober 2011.

Via E-mail: barbara@madrelingua.com

Via Fax: 020-419 7485

Voor meer informatie:

Nederland:                                                                     Duitsland:

Barbara Summa, tel. 020 419 7484                        Fabio Grasso , tel. 00 49 30 260 770 110

www.madrelingua.com www.archimedes-marketing.de/de/home_de.html