Uitzonderlijke BIO Masterclass / proeverij (7 uur!) met Lunch 16 febr. 2019

Masterclass over Italiaanse Natuurwijnen door Josje van Oostrom. Zij heeft zich verdiept in Italiaanse BIO en vini Natura wijnen. wat zijn dat, en wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en natuur(lijke) wijnen? Maak in deze workshop van maar liefs meer dan 7 uur kennis met wijn gemaakt zonder toegevoegde sulfieten, en ik licht een tipje van de sluier op over Oranje wijn.

  • Hou je van Italiaanse wijn & ben je nieuwsgierig?
  • Geniet je graag, maar wel bewust?
  • Droom jij ook van een wereld die schoner en gezonder is? En wil je daar zelf het liefst aan bijdragen in elk geval met je keuzes?
  • Wellicht koop je meestal bio, maar vraag je ja af hoe dat nou zit met biodynamische wijn en natuur wijn?

Wat leer je vandaag:
Je leert de verschillen tussen conventionele, biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wat zijn de verschillen in hoe ze worden gemaakt, wat er wel en niet in kan zitten/ toegevoegd (buiten vergist druivensap…), gezondheids- en milieuvoordelen.
Aan de hand van een wijndruif, de nobele Fiano druif uit het Zuiden (Campania voornamelijk) laat ik je ook de verschillende methoden proeven. Het zal interessant zijn om te ontdekken of je de verschillen ook daadwerkelijk proeft.
Diezelfde Fiano druif laat ik ook proeven in een Oranje variant, kortom met langere schilweking. Dus je leert & proeft meteen hoe dat smaakt en hoe totaal anders dat is dan een ‘gewone’ witte wijn.

Bij de lunch ontdek je hoe een Oranje wijn kan combineren met mooie groente gerechten. Je leert door te proeven wat het effect is van sulfiet op een wijn. Je proeft van dezelfde wijndruiven en wijnmaker een wijn gemaakt met toegevoegde sulfiet en zonder toegevoegde sulfiet- dit doen we zowel met een witte als met een rode wijn.
Je leert ook dat het een fabeltje is om sulfiet nodig te hebben voor de langere houdbaarheid: ik laat je twee rose’s /rosati proeven van twee verschillende jaargangen (waarvan de ene uiteraard zeker wat jaren ouder) van de zelfde wijnmaker, beide zonder toegevoegde sulfieten.

Tussen de middag genieten we van een heerlijke vegetarische 3-gangen lunch!
En kijken ook hoe de wijn hierbij smaakt & past. ?Je proeft zeker 12-14 wijnen, waarvan een paar bio en bd, de meeste zijn natuurwijn. Deze zijn van een hogere prijscategorie (tussen €17 en €25 ongeveer)
Een aantal van de wijnen zijn direct te koop of te bestellen.

Wanneer: Zaterdag 16 februari, van 10.30 uur tot 17.30 uur
Waar: Kantien, Ravellaan 96, Utrecht
Prijs nu: €97,- p.p. inclusief 3 gangen vegetarische lunch & proefwijnen
Aantal deelnemers: min. 10- max. 16 personen
Aanmelding: stuur een mail naar vino@divinonatura.nl of ga direct naar de webshop: http://www.divinonatura.com/product/masterclass-italiaanse-natuurwijnen/