Varende proeverij Sommeliers Amsterdam

Bewust is door het bestuur van de Vereniging van Italiaanse Sommeliers een eerste ontmoeting met de leden gepland op een cursusdag van de groep die nu in opleiding is. Helaas was dit wel erg kort dag voor veel andere collega’s, waardoor een tiental Sommeliers i.v.m. werkzaamheden niet aanwezig kon zijn. Toch was het een geslaagde eerste ontmoeting waar diverse wijnen de revue passeerden en diverse hapjes en ook een heerlijke Italiaanse salami werden geproefd. De stemming aan boord was opperbest en smaakt naar meer. Vooral ook naar langer, want na twee uur was de stemming naar meer wijn en spijs nog zeker aanwezig.

Eregast van de avond was Eddy Furlan, voormalig voorzitter van AIS Italia en docent aan de Sommelier opleiding. Hij gaf een uitleg over hoe AIS internationaal is georganiseerd.

Al met al was het een inspirerende ( en lekkere) ontmoeting die veel beloofd voor de toekomst. Voor de agenda’s! 10 januari gaan we in Haarlem onze eerste proefsessie houden en als je de agenda dan toch in de hand hebt, 7 maart is de volgende in rij. Ook de derde locatie voor de April sessie is al aangemeld. Vanaf 1 januari kun je lid worden. Wij zijn nu nog in onderhandeling met de AIS over de condities waaronder we gaan opereren.